Dzīve ir brīnišķīgs stāsts

Mums ir tradīcija – pēc katra ceļojuma izveidot izlasi jeb skaņu celiņu no dziesmām, kas dzirdētas brauciena laikā un rosina patīkamas atmiņas. Šoreiz mūsu Itālijas ceļojuma sarakstā ir 21 dziesma un, kā jau allaž, katrai ir savs stāsts. Tomēr Antonello Venditti dziesma “Che fantastica storia è la vita” ir īpaša.

Mēs atgriezāmies Romā no Markes reģiona laukiem, kur mūsu hosts Alfijs bija kļuvis par diviem kaķiem bagātākas. Aiz mazā golfiņa logiem pār vasaras pilnbriedā nogurušajiem laukiem laidās vakara krēsla. Bija pavadīta neaizmirstamiem notikumiem un pozitīvām emocijām pārbagāta diena. Kaķēni beidzot bija aizmiguši viens otram blakus transportēšanas būra mazajā platībā. Alfijs ieslēdza radio un pēc kāda laika ieskanējās dziesma, kuras galveno motīvu “Che fantastica storia è la vita” bez īpašas piepūles saprot arī tie, kas itāļu valodu nav mācījušies…

 

Alfijs pagrieza skaļāk radio un iesaucās: “Es dievinu šo dziesmu! Tai ir tik neparasti vārdi!” Un kad viņš sāka tos tulkot, mēs sapratām, ka šī nebūt nav oda priekam vai slavas dziesma brīnišķajai dzīvei, kā šķita pirmajā mirklī. Gluži pretēji, tā ir ironiska un mazliet skumja dziesma par dzīves divejādo dabu un spēju ar to samierināties. Šeit ir pieejams dziesmas vārdu tulkojums angļu valodā.

Tā nu ir sanācis, ka šī dziesma allaž būs mūsu Itālijas ceļojuma melodiju saraksta augšgalā. Jo aizķēra mūs tā… ļoti, ļoti.

Iesaki citiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • draugiem.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.