Skrējēji, kas iet Santjago ceļu

Šodiena sākās uz ļoti pozitīvas nots. Twitterī izlasījām, ka mūsu paziņa Dāvis kopā ar draudzeni Ullu ir devies iekarot vienu no pasaules slavenākajiem ceļiem pasaulē – Camino de Santiago, kas 800 km garumā no Francijas dienvidiem caurvij visu Spāniju līdz nonāk svētceļotāju galamērķī – Santiago de Compostela pilsētā Spānijas ziemeļrietumos.  To pašu, ko nesen pieminējām, rakstot par filmu “The Way”.

Mazliet ironiski un amizanti ir tas, ka šie ceļinieki labāk ir zināmi tieši kā SKRĒJĒJI, nevis gājēji. Abi ir pieredzējuši maratonisti. Ulla pagājušā gada rudenī pieveica Ņujorkas maratonu. Līdzjutēji viņas gaitām varēja sekot šim pasākumam īpaši izveidotajā mājas lapā “Ulla pret Jāni”, kurā tika dokumentēta ne tikai gatavošanās un piedalīšanās pasaulslavenajā maratonā, bet arī sacensība ar kolēģi Jāni.

Savukārt Dāvi mēs pazīstam vēl no skolas sola, un pēdējā gada laikā, kad paši gatavojāmies Nordea Rīgas maratonam, viņa ieraksti dažādos sociālajos tīklos kalpoja mums par vienu no iedvesmas un motivācijas avotiem. Lai arī kāds ārā bija laiks, Dāvis tik skrēja, brauca ar riteni un atkal skrēja… 20, 30 un 40 kilometrus no vietas… Un, kad dienu pirms maratona satikām viņu pie numuru saņemšanas, viņš mūsu iesācēju satraukumu ātri vien izkliedēja ar savu enerģiju un pozitīvismu.

Taisnības labad gan jāatzīst – ziņa par to, ka mums pazīstami latvieši devušies pārgājienā pa Santjago ceļu, lai arī mazliet, bet tomēr iedzēla. Ziemā paši bijām plānojuši, ka šis nu reiz varētu būt tas gads, kad arī mēs beidzot varētu īstenot šo seno ieceri un doties šādā ceļojumā paši. Bet tad nāca pavasaris, gatavošanās maratonam, pārvākšanās un darbs, darbs, darbs… Tas viss bija forši, bet tomēr arī nogurdinoši un tādēļ lika pārdomāt un Santjago ceļu nomainīt uz laiskošanos Portugālē.

Tomēr visam savs laiks, un šodienas aizrautība, lasot Dāvja un Ullas pirmos pierakstus santjagocels.lv, vēlreiz lika saprast to, ka Santjago ceļa noiešana pavisam noteikti ir arī mūsu nākotnes darāmo darbu sarakstā. Ne šogad, bet – kas to lai zina? – varbūt jau nākamgad. Ar neviltotu interesi sekosim līdzi abu ceļinieku gaitām un iesakām arī jums!

//www.santjagocels.lv/

//twitter.com/DavisPlotnieks

//twitter.com/UlrikaRupa

 

 

Iesaki citiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • draugiem.lv
Tēmas: Eiropa, Spānija

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.