Ekspotīcija pa Latviju

Aizgājušajā nedēļā Ekspotīcija devās nelielā izbraucienā pa Latvijas ārēm. Galu galā, pēc veiksmīgas iestūrēšanas laulību ostā drosmīgajam jūrnieku pārim pienākas kaut kur noklīst divvientulībā, taču šoreiz ierobežotais atvaļinājuma laiks un nespēja kvalitatīvi noorganizēt divus pasākumus – kāzas un ceļojumu – vienlaicīgi mudināja mūs pārbaudīt pašmāju tūrisma sniegtās iespējas, tālāku ceļojumu atliekot uz vēlāku laiku. Spontāni izvēlējāmies Kurzemi, jo krāšņie saulrieti pār jūras rietumu piekrasti un nebeidzamie priežu meži ir mazliet skarbās Baltijas romatikas pamatelementi.

Rundāles pilsPa ceļam gan vēl aizbraucām līdz Zemgales pērlei, Rundāles pilij. Patiesi prieks secināt, ka arī Latvijā ir tik krāšņi apskates objekti. Pirmajā mirklī, ieraugot Rundāles pils fasādi, tā pat atgādina Versaļas pili – tikpat cēla un izsmalcināta. Pils daudzajās zālēs un istabās gozējas smalkas podiņkrāsnis un senlaicīgi hercogu un grāfu portreti, zem kājām noslēpumaini čīkst atjaunotais parkets. Greznās svinību zāles aicināt aicina ielaisties neprātīgos valša virpuļos un tiešām ir sajūta, ka esi iekāpis vairākus gadu simtus senā vēsturē.

Jāatzīst gan, ka arī ieejas biļešu cenas Rundālē krietni līdzinās Francijas līmenim – 2,50 Ls vienam pieaugušajam, savukārt par pils dārza apmeklēšanu papildus jāšķiras vēl no 1 Ls vai pat 1,50 Ls rožu ziedēšanas laikā. To, vai tieši šobrīd ir rožu plaukšanas laiks, mēs gan nenoskaidrojām, jo apņēmāmies parku aplūkot kāda mēneša pirmajā svētdienā, kad apmeklējums ir bez maksas. Pa pils guļamistabas logu dārzs gan izskatījās ļoti vilinoši, varēja manīt pat darbojošos strūklaku.

Bauskā mazliet iestiprinājāmies kafejnīcā “Vērdiņš”, kas atrodas pie fūtūristiskās autoostas ēkas. Pusdienu piedāvājums – 2,20 Ls, lētāk nekā Rīgā, taču karbonādes tādas pašas. Kopumā par šādu cenu ne uz ko vairāk kā standarta ēdnīcas pusdienām laikam arī nevarējām cerēt. Kad izsalkums bija remdēts, devāmies tālāk, uz Usmu.

(Turpinājums sekos…)

Iesaki citiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • draugiem.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.