Darvas karote

Šovakar bijām aizgājuši kājām līdz salas lielākajam ciemam, kuru pirms tam bijām skatījuši tikai rīta krēslā pēc izkāpšanas krastā no nakts kuģīša. Vēlāk nopirkām kombinēto biļeti (ātrais Lomprayah kuģis plus autobuss) uz Bangkoku parītdienai. Gana būs zvilnēts palmu ēnā, lasīts un ēsts. Turklāt mēs tiešām vairs nevaram mierīgu sirdi noskatīties no malas uz visām šīs salas ūdensizklaidēm, kas mums šobrīd liegtas, jo no apsvilšanas saulē uz kājām kā sēnes saaugušas čūlas un nu āda no stilbiem nošļūk kā vecas zīda zeķes. Tādā stāvoklī mērcēties sālsūdenī laikam tomēr nebūtu prāta darbs.

Lai gan, iesākumam, uzturēšanās atklātā pēcpusdienas saulē ar plikām ekstremitātēm vairākas stundas no vietas arī noteikti nav to mūsu darbu sarakstā, ar kuriem varētu lepoties. Bet nu, kas darīts, darīts, un visgrūtāk, protams, ir tad, kad saprotam, ka vienīgie cilvēki, kas pie tā vainojami, esam tikai un vienīgi mēs paši. Paškritika reti kad ir patīkama nodarbe.

Tad nu šajās dienās pietiekami esam dzīvojuši klusos pašpārmetumos un tecinājuši siekalas, noskatoties pakaļ salas viesiem, kas dodas snorkelēšanas vai niršanas izbraucienos, lai saprastu, ka vismaz šī ceļojuma laikā šīs nodarbes mums vairs nespīd. Ironiski, bet vēl brauciena sākumā teicām, ka uz salām dosimies, lai visu dienu gulētu un neko nedarītu, un savā ziņā tieši to mēs esam bijuši spiesti izbaudīt pēdējo dienu laikā. Be careful what you wish for, ’cause you just might get it?*

Taču nekas traks nav noticis, vienkārši plānu maiņa, kas liek mums Taizemes galvaspilsētā atgriezties mazliet ātrāk un mēģināt tajā pagūt pirms tam neiespēto. Šodien, pusdienojot vienā no pludmales viesu namu restorāniem, dzirdējām interesantu sarunu starp viesu nama administratori un kādu iemītnieku. Vīrietis klāstīja, ka nu esot gana ilgi atpūties un tādēļ mēģinot caur ceļojumu aģentiem rezervēt sev aviobiļetes lidojumam uz mājām pēc pāris dienām. Nospriedām, ka mums nākamajā ceļojumā jādara tāpat – jāpērk vienvirziena biļetes, bet lēmums par braukšanu mājup jāpieņem jau uz vietas. Ja mēs tā būtu darījuši šoreiz, tad noteikti nedotos mājās jau šo ceturtdien.

Bet galu galā nekad neviena ceļojuma laikā nav iespējams apskatīt un izdarīt VISU, tādēļ optimisti (arī mēs) koncentrējas uz to, kas tomēr pagūts, bet nepagūto lietu sarakstu paglabā nākamajām reizēm. PADI niršanas kursi kādā no daudzajām Taizemes salām, piemēram, mūsu sarakstā jau ir ierakstīti!

*Esi uzmanīgs, kad kaut ko vēlies, jo tas var arī piepildīties? (angļu val.)

Lasīt citus ierakstus par Taizemi →

Apskatīt brauciena fotogaleriju →

Iesaki citiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • draugiem.lv
Tēmas: Āzija, Ko Tao, Taizeme

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.