Ekspotīcija uz radio

Piektdien Haralds Burkovskis pirms sarunas ar mums Latvijas Radio 1 raidījumā “Kā labāk dzīvot” citēja Knuta Skujenieka eseju “Cilvēkam ir jāceļo”. Klausījāmies un sajūsminājāmies par tik trāpīgiem vārdiem.

Cilvēkam ir jāceļo. Tas nav ne greznums, ne vaļasprieks – tā ir dzīves diktēta nepieciešamība: uz laiku atstāt savu dzīves un darba vietu. Pēc tam viņš atgriežas, ar citādām acīm raugoties uz apkārtni un sevi pašu. Viņš var salīdzināt, viņš atrod dziļāku jēgu savām ikdienišķajām pūlēm. Viņš nopietnāk apzinās savu piederību pie zemes un tautas. (Knuts Skujenieks, “Cilvēkam ir jāceļo”, pilns teksts pieejams šeit.)

Kopumā viesošanās radio bija ļoti pozitīva pieredze. Tā kā naktī no ceturtdienas uz piektdienu atkal bija snidzis sniegs, nākamajā rītā no mājām izgājām jau laicīgi, lai paspētu uz ēteru plkst. 9.05. Taču jau Iļģuciemā, pie 5.tramvaja galapunkta sākās pamatīgs sastrēgums. 20 minūtēs ar autobusu mērojām vēl divas pieturas un tad gan kāpām ārā, lai pa vēl nenotīrīto sniegu uz gājēju ietvēm žigli skrietu uz Doma laukumu. 3 km krosiņš jau no paša rīta. Bez sniega un pretvēja uz Vanšu tilta noteikti būtu patīkamāk.

Laiks studijā paskrēja nemanot. Raidījuma beigās likās, ka tikko taču tikai sākām un ka varētu vēl pāris stundas runāties. Nekas, gan jau nākamreiz!

Pilnu raidījuma ierakstu varat noklausīties Latvijas Radio arhīvā internetā – “Kā labāk dzīvot”, 12.02.2010. Paldies Haraldam un producentei Loretai par sirsnīgo uzņemšanu!

Tiem, kas jau ir noklausījušies – kā mēs jums radio zvaigžņu ampluā? Ir vērts kādreiz nākotnē doties vēlreiz?

Iesaki citiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • draugiem.lv
Tēmas: ceļošana, mediji, radio

4 komentāri: “Ekspotīcija uz radio

  1. Olga

    Nē, nu ekspotētāji, vismaz būtu pabrīdinājuši :) lai gan 7os es nebūtu atvilkusies uz darbu, lai noklausītos raidījumu :) Pēc darbu apdarīšanas gardu ausi noklausīšos :)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.